Finances

El sector de la prostitució i el seu impacte econòmic

Com en qualsevol altra regió de l’planeta, la prostitució també és present a Catalunya , i no de manera molt diferent a la de la resta de món. La major part de les dones que exerceixen aquest tipus de serveis es localitzen a les grans ciutats, especialment Barcelona i Tarragona . No obstant això, també hi ha moltes prostitutes exercint en zones més rurals, tant pel seu compte com a diferents bordells i bars de cites . A el no ser considerades legalment com a treballadores, aquestes noies s’enfronten a una situació d’exclusió social que provoca molts problemes en el seu dia a dia. Moltes són estrangeres i no estan de forma regular al país, per la qual cosa es veuen abocades a realitzar aquest tipus de treballs , al no tenir accés a l’mercat laboral tradicional. I tot això, en una situació tan caòtica com la que estem vivint actualment.

Catalunya porta anys marcada pel debat polític sobre la independència, una cosa que per descomptat és rellevant per a gran part de la població de la regió. No obstant això, el concentrar-se en aquest assumpte ha fet que els polítics s’oblidin, en moltes ocasions, d’altres temes igualment importants, com pot ser el debat sobre la regularització de la prostitució. Actualment, Catalunya segueix la vigència de la Llei Mordassa, que persegueix aquells que paguen per serveis sexuals, encara que no el fet prostituir-se a si. És un limb legal que té moltes vessants en grans ciutats com Barcelona, ​​on pot haver lleis més específiques a favor o en contra de la prostitució . La situació d’aquestes dones i ha vist agreujada per la pandèmia, i actualment el sector sembla estar ressorgint poc a poc després d’un any absolutament catastròfic. Això sí, les restriccions que encara planegen en moltes zones del territori català dificulten la tornada a la normalitat també per a les acompanyants sexuals.

Arnau

Finizens: una solució que t’ajudarà en la gestió patrimonial dels teus béns

Una opció bastant bona que busquen aquelles persones que volen invertir i rendibilitzar els seus diners són els fons indexats, una cosa que a poc a poc va cobrant popularitat al nostre país. I encara que sempre hem comptat amb la recomanació de directors de sucursals del nostre banc, els quals cobren certes comissions per a cada un dels seus serveis financers, a poc a poc van sorgint a Espanya uns gestors automatitzats d’inversió, entre els quals està Finizens.

Aquesta fintech t’ofereix la gestió passiva de diferents plans d’inversió i estalvi, fent ús dels millors índexs de gestores com Vanguard i BlackRock, el que unit a una estratègia diversificada t’ajuda a obtenir una millor rendibilitat. A més, utilitza al Banc Inversis com a entitat custòdia i està autoritzada i supervisada per la Comissió Nacional del Mercat de Valors. Aquesta signatura representa la viva imatge de la transformació que viu la indústria financera en el mercat espanyol, oferint models d’inversió convenients i personalitzats.

Arnau